E-mail: hotelvital@hotelvital.hu Telefon: +36 30 550 0472

Zalakaros és környéke

TERMÁLTÓ ÉS ÖKOPART

Termáltó

Zalakaros egyik legújabb beruházása és látványossága remek szórakozási lehetőséget nyújt minden korosztály számára. Maga a tó megközelítőleg 12900 m2 vízfelülettel rendelkezik, legmélyebb pontja 1,8 m.

A bátrabbak kipróbálhatják a vízen járás tudományát a termáltó közepén kialakított vízi kalandpálya segítségével. A pálya a tó sekély vízmélységű részére épült, beton tipegőkből áll, melyek csúszásmentes felületükkel a biztonságos játékot biztosítják.

Ökopart

A tó nyújtotta izgalmas lehetőségek kipróbálás után érdemes ellátogatni az erdőben kialakított kis tisztásra, a fények meditációs teréhez, majd érdemes kipróbálni a fogadó épület mellett található hangok pavilonját is. Az ökopart része a gyalogosan bejárható tanösvény is, amely 5 darab állomásból áll, ezek a környező erdőrészlet élővilágát, a hagyományos erdőhasználati formákat, tájalakulási folyamatait dolgozzák fel.

A családosok, kisebb gyermekek számára a legnagyobb érdekességet a mesepark jelentheti, mely egyedi játékelemeivel nyújt szórakozási lehetőséget.

Tündérfigura olvas tájékoztató táblát erdei parkban.

AKTIVITÁS ZALAKAROSON

A termáltó és ökopart közelében, a szabadtéri fitness parkban, friss levegőn mozgathatjuk át, erősíthetjük testünket. A gépek mindegyikéhez tartozik leírás, melyről a vendégek megtudhatják annak helyes használatát, a testre gyakorolt hatását. A parkban fellelhető derékmozgató gép, lábizom erősítő, karizom mozgató, sífutó, gyalogló, vállízület gyógyító, masszírozó és ingázó gép egyaránt.

ZALAKAROSI KILÁTÓ

Erdészkilátó

A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje.

Az erdő szélén a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontja, az Erdészkilátó.

A település Zalamerenye felöli határán található, ahonnan csodálatos panoráma tárul majd elénk a magasból.

Jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék. A Parkerdő területén kellemes sétautak vezetnek, a Kilátó Borozóban pedig megpihenhetnek és felfrissülhetnek a kirándulók. (A borozó szezonban van csak nyitva).

Az erdő alkalmanként sportrendezvények színhelyeként szolgál, rendeznek itt körpályás terepkerékpár versenyt, gyalogtúrákat, valamint családi- és sportnapokat.

Legkedveltebbek közé tartozik e hangulatos látogatóhely, mely egyaránt nyújt élményt felnőtteknek, családoknak és idősebbeknek is.

A kilátóhoz az év több hétvégéjén szervezünk közös sétát piknikkel vendégeink részére – időpontokról érdeklődjön recepciónkon.

Fodros Vízitúra

Félnapos vízitúrákat szerveznek a Zala-folyóra amelyek során bárki megismerkedhet a vízi túrák csodálatos, magával ragadó világával.

Az idei nyáron garantált időpontokban indítják a szervezett kenu túrákat.

A szervezők azt ígérik, aki egyszer kipróbálta, még többet szeretne belőle!

Részletek:

https://fodrosvizitura.hu/egesz-nyaron-fix-idopontokban

KIS-BALATON

FEKETE ISTVÁN EMLÉKHELY ÉS MATULA KUNYHÓ – DIÁS-SZIGET

Csak szakvezetővel látogatható!

A kirándulás bevezető 3 km-es szakasza, saját gépjármű helyett, elektromos golfautó utasaként, illetve 2020. július 15-től kenuval is megtehető. A saját gépjárműves / golfautós / kenutúrás belépőjegy árak a Jegyáraknál és a letölthető Igazgatói utasításban megtekinthetők. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a bevezető szakasz kerékpárral nem tehető meg, amennyiben a találkozási helyre kerékpárral érkeznek, foglaljanak előre helyet a golfautóra. A golfautón maximum 13 utas foglalhat helyet, ezért nem tudjuk garantálni, hogy tudnak előre helyet foglalni rá. Kérjük, várják meg kollégáink visszaigazoló e-mailjét, hogy sikeres volt-e a helyfoglalásuk.

További információ:
Fekete István emlékhely, Kis-Balaton / Fenékpuszta / Diás-sziget

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!