Foglalás
Bezár

Programok, kirándulások

Természet ameddig csak a szem ellát, elérhető kirándulási célok, kulturális programok, sportolási lehetőségek, kulináris élmények, minden, amire csak vágyik.

Kirándulási ötletek, szabadidő, sportolási lehetőségek:



Zalakaros - A Kis-Balaton szomszédságába, szőlőhegyek ölelésében fekvő városban rengeteg kerékpárút, hegyeket átszövő túraútvonalak találhatók. A kilátóról egészen a balatoni hegyekig lehet ellátni.

Galambok - Festői szépségű horgásztó várja a természet szerelmeseit, ahová kerékpár túrát is érdemes szervezni.

Kis-Balaton - Zalakarostól néhány kilométerre található az egyedülálló élővilággal rendelkező Kis-Balaton, ahol a Kányavári-sziget mindenki számára nyitva áll a szabadidő kulturált eltöltésére. Két kilátótornya segítségével gyönyörködhetünk a táj csodálatos szépségében és megismerhetjük a Kis-Balaton élővilágát is. A horgászengedéllyel rendelkezők számára horgászási lehetőség az Újszabar-Zalavár összekötő út, valamint a Kányavári-sziget közvetlen környezetében nyílik. egyedülálló élővilág

Zalavár - Látnivalói közül a Szent István király-, és Cirill-Metód emlékoszlopokat említhetjük meg, 2000 augusztusában pedig a Várszigeten átadásra került a Kis-Balaton Ház, ahol a nagyközönség megismerheti a Kis-Balaton és térségének történelmét, a Kis-Balaton változását, sorsát, újjáéledését, eredményeit, táji és természeti értékeit.

Kápolnapuszta - Egy, a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítás, bivalytörténeti bemutató és sétaúton pihenőhelyekkel és kilátópontokkal nézhető távcsőből a táj.

Keszthely - A Balaton fővárosának tekintett város 35 km-re található Zalakarostól. Itt található Festetich grófok kastélya, valamint a kastélyparkban kialakított múzeumok, így mint Vasútmodell Múzeum, Hintómúzeum. Több egyéb múzeum is meglátogatható a városban. (Balaton múzeum, Georgikon Major múzeum, Marcipán múzeum, Baba múzeum). Tavasztól őszig kirándulásokat tehetünk a Balatonon több sétahajó fedélzetén is. Nyáron a város három strandja várja a víz szerelmeseit. Télen, ha befagy a Balaton, a Városi strandon, a tó jegén jelölnek ki korcsolyapályát, ahol biztonságosan lehet élvezni a jég adta örömöket, miközben a parton forralt bor, tea, puncs és sült gesztenye várja a melegedni vágyókat. A kulturális programokat kedvelők koncerteket, operett esteket, színházi előadásokat is választhatnak szórakozásul.

Sümeg - Tavasztól őszig látványos várjátékokkal várják a vendégeket.

Művészi programok:
festés, nemezelés, szobrászat és új technikák

A környékben nagyszerű túrákat, biciklitúrákat lehet szervezni, de alkalom nyílik teniszezésre és lovaglásra, horgászásra is.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!